Horecava 2016

untitled
Door onze wedstrijd sponsor zijn wij uitgenodigd om tijdens de Horecava Bast kokoskool te promoten.
Jeroen had het goed voor elkaar en mooie smokers geregeld om mee te werken waardoor we Bast Kokoskool perfect konden demonstreren.
De hoge kwaliteit kokoskool van BAST is ideaal om mee te barbecueën! BAST BBQ-kokoskool komt uit Indonesië en brandt langer en constanter dan reguliere houtskool. Bovendien wordt het heter, rookt het minder en je houdt weinig as over.

BAST bbq-kokoskool is gemaakt van kokosnootbasten, een afvalproduct vanuit de kokosindustrie.
Daarmee verminder je de afvalbergen van kokosnootbasten in Indonesië. Voor deze barbecue kool hoeft dus geen enkele boom gekapt te worden! Het gehele product wordt in Indonesië gemaakt en verpakt tegen een faire prijs. Dit komt ten goede aan de lokale boeren en bedrijfjes.
Daarnaast wil BAST werken aan betere arbeidsomstandigheden en productiemethoden.

Om te kunnen demonstreren hebben Vair buitenvarkens uit Erp en Herefords uit Kessel fantastisch vlees ter beschikking gesteld.
De geur en aanschouwing van stoere Vairkenskronen en machtig lekkere Picanhas van Herefords hebben veel voorbijgangers even doen stil staan zodat we Bast konden tonen en het vlees laten proeven.

untitled

Het Vlees
Het vlees staat bekend door haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees is gemarmerd. In het vlees zitten enkelvoudige onverzadigde vetten. Uit onderzoek door de Pennylvania State Univerity is het volgende gebleken: “Voedsel met enkelvoudige onverzadigde vetten is beter voor het hart dan vetarme producten of diëten”.

De natuurlijke marmering.
Dit zijn kleine vetadertjes die door het vlees lopen en zorgen voor een ongekende malsheid en smaak.
Wist u dat deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen? Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding!

De afrijping na het slachten.
Het vlees blijft minimaal 3 weken rijpen aan het bot in de koelcel, een methode die vroeger veel werd toegepast maar om economische redenen in de vergetelheid geraakt.Wij passen de rijping weer toe en daar zijn we trots op!

 

Vair

Vair is op een faire manier varkens (of op zijn brabants gezegd ‘vairkens’) houden. Vair varkens zijn gezond, vrolijk, lekker speels én een tikkeltje eigenwijs. Ze leiden een leven zoals varkens horen te leven. In een aangename stal als dat nodig is. En lekker buiten en in de modder wanneer ze daar zin in hebben. Zeg maar gerust een ‘vairwend’ leven…

Deze gezonde leefomgeving en de mogelijkheid om hun natuurlijk gedrag te vertonen garanderen dan ook een lekker stukje varkensvlees. Maar ook de raskeuze en het voer dragen hier aan bij.

Graag vertel ik -Marijke Koenen- u over hoe ik de varkens verzorgen en waarom ik dat zo doe. En waar u het Vair vlees en de vleesproducten van mijn varkens kunt kopen. Wilt u de Vair varkens met eigen ogen komen bekijken ? Breng dan een keer een bezoek aan de boerderij. De varkens zijn blij met uw bezoek !

 

 

 

Via onderstaande links kunt uw in contact komen met Vair en Herefords

http://www.herefords.nl/contact/
http://www.vair.nl/contact

Naast de samenwerking met Bast, Vair en Herefords op de horecava zijn wij ook een samenwerking aangegeaan met The Black Bastard.

Hierover later meer

Jeroen, bedankt dat we je konden helpen deze twee dagen. Wij vonden het geweldig.

 

 

 

 

 

Leave a Reply